Een halsband of een hondentuig

HondenKennisCentrum.nl

De informatieve website over honden

Gebaseerd op recente wetenschappelijke inzichten

© Copyright HondenKennisCentrum.nl.

Overname van teksten en afbeeldingen is niet toegestaan!

Het delen van links op sociale media of websites wordt erg op prijs gesteld.


CONTACT

DEEL DIT ARTIKEL OP:

Halsband of hondentuig.

De vraag of een halsband of een hondentuig beter is, is niet even snel te beantwoorden. Elk middel is zo goed als slecht als de manier zoals het middel gebruikt gebruikt wordt. Je kunt je hond met zo ongeveer alles schaden als je er ongecontroleerd mee omgaat. Een hond trekt niet meer of minder aan de riem wanneer hij het ene of het andere draagt. Noch een halsband of een hondentuig vervangt de opvoeding. Als het gaat om de juiste opvoeding van je hond, spelen halsband of hondentuig geen enkele rol, de keuze van een halsband of tuigje mag alleen gedaan worden op fysiologische feiten.


Er zijn veel redenen waarom een hond al dan niet een halsband moet dragen en net zo veel redenen waarom een hond wel of geen hondentuig kan dragen. Bij sommige honden heb je geen andere keuze dan een tuigje aan te doen:

Bijvoorbeeld onzekere honden uit een dierenopvang die nog nooit van hun leven met een mens gewandeld hebben. Honden met angst- en gedragsproblemen. Honden met ernstige agressie. Het is veiliger om deze honden een hondentuig aan te doen, omdat zij dan minder snel kunnen ontsnappen en indien mogelijk het liefst met 2 lijnen daaraan bevestigd.


Dit geldt ook voor puppy’s en jonge honden, die nog aan de lijn moeten leren lopen, hondjes die nog alle kanten opspringen, omdat zij nog niet weten dat dit aan de lijn niet kan, zij kunnen beter een tuigje dragen. Aan de andere kant kunnen honden die constant in het water springen beter een halsband dragen omdat de kans dat zij met een tuigje ergens in verstrikt raken groter is en zo kunnen verdrinken.


Een perfect hondentuigje dat bij alle honden past, bestaat niet, onze huishonden hebben veel verschillende lichaamsvormen. Het juiste hondentuigje moet daarom ook heel zorgvuldig gekozen worden, men moet daarbij rekening houden met de voor- en nadelen van bepaalde tuigjes.

Dier algemeen

DEEL DIT ARTIKEL OP:

Als je hondenartikelen op deze website waardeert en je waardering wilt laten blijken met een kleine bijdrage: kan dat! Met een grotere bijdrage steun je deze website natuurlijk nog meer. Zo help je de deze informatieve hondensite in stand houden.
Klink op de banner om een gift te doen via iDEAL/TIKKI€

IDEALTIKKIE
IDEALTIKKIE

e kunt ook een gift overmaken op bankrekeningnummer: NL20 SNSB 0933 2784 11 ten name van M Reuvekamp. Bij voorbaat dank.Honden Kennis Centrum is ook te volgen op Facebook en Twitter:

Deze website is gehost en gemaakt met de Websitebuilder van One.com

De informatie op deze site geeft wordt niet beïnvloed door commerciële belangen en daardoor objectief. Dat de website niet commercieel is, betekent niet dat de website zonder geld kan. Want een website maken en beheren kost nu eenmaal ook geld en dat geld moet ook ergens vandaan komen. Daarom is siteafhankelijk van vrijwillige bijdragen, zonder deze financiële bijdragen kan de website niet bestaan. Rekeningnummer: NL20SNSB0933278411, ten name van M Reuvekamp.

iDEAL
Sluiten X