cupidog

HondenKennisCentrum.nl

De informatieve website over honden

Gebaseerd op recente wetenschappelijke inzichten, waar het dierenwelzijn op de eerste plaats staat.

© Copyright HondenKennisCentrum.nl.

Overname van teksten en afbeeldingen is niet toegestaan!

Het delen van links op sociale media of websites wordt erg op prijs gesteld.

DEEL DIT ARTIKEL OP:

Cupidog, een goed alternatief

Volg Honden Kennis Centrum

Rashondenfokkers en de Raad van Beheer raden je aan om een pup aan te schaffen bij een ‘erkende’ fokker. Dit is een rashondenfokker die erkend is door de Raad van Beheer. De Raad van Beheer is de belangenorganisatie van rashondenverenigingen en die bestaan weer uit rashondenfokkers. Rashondenfokkers, rasverenigingen en Raad van Beheer is dus één pot nat. Het is advies van hen om bij een erkende fokker een pup aan te schaffen is dus niets anders dan ‘wij van WC-eend adviseren WC-eend’. Het is een vaststaand feit dat rashonden gemiddeld en kortere levensverwachting hebben dan kruisingen en het is een feit dat de kans op erfelijke afwijkingen en -gebreken bij rashonden hoger ligt dan bij kruisingen. Dit komt door een te kleine genenpool bij rashonden, je kunt bij rashonden net zo goed spreken van inteelthonden. Deze rashonden zijn soms vele malen duurder dan kruisingen, je betaalt dus de hoofdprijs voor een pup waarvan de kans op erfelijke gezondheidsproblemen groter is dan een kruising.


Daar tegenover staan pups die verkocht worden door broodfokkers en malafide puppyhandelaren. In beide gevallen worden de moederhonden uitgebuit en leven de honden onder erbarmelijke omstandigheden, ook worden pups niet gesocialiseerd. Broodfokkers fokken zelf hun pups en malafide puppyhandelaren kopen hun pups uit het buitenland, meestal uit Oost-Europese landen. Vrijwel altijd worden deze pups te vroeg uit het nest gehaald, het zijn ook vaak zieke een zwakke pups, die niet de juiste entingen en medische zorg hebben gehad  - er wordt veel gesjoemeld met (medische) documenten - veel van deze pups zijn zo ziek dat ze het eerste levensjaar niet eens halen. Deze pups zijn erg goedkoop en waarschijnlijk  worden de meeste pups daarom ook bij malafide handelaren en broodfokkers aangeschaft. De schatting is dat 7 van de 10 pups aanschaft worden bij deze criminele handelaren


Dan zijn er nog gelegenheidsnestjes. Vaak zijn dit toevallige kruisingen door ‘ongelukjes’. Meestal worden deze pups en moederhond uitstekend verzorgd en omdat hier bijna nooit sprake is van inteelt is de kans op ziektes en erfelijke gebreken het kleinst. Maar er zijn te weinig gelegenheidsnestjes om te voorzien in de grote vraag naar pups.


Wanneer je een pup wilt aanschaffen kom je dus al snel terecht bij rashondenfokkers, waarbij je extreem veel voor een hond betaalt waarvan de kans op erfelijke ziektes en gebreken veel hoger ligt dan kruisingen, of je komt bij een broodfokker of malafide puppyhandelaar terecht, waarbij de pups (en ouderdieren) onder erbarmelijke omstandigheden leven en die veelal zwak en ziek zijn.


Sinds kort is Dier&Recht met Cupidog begonnen waarbij op een verantwoordelijke wijze gezonde en sociale honden gefokt worden. Bij Cupidog moeten de ouderdieren een medisch gezondheidsverklaring hebben en de ouderdieren mogen niet meer dan 50% uit hetzelfde ras bestaan. Zo wordt de kans op erfelijke gebreken zo klein mogelijk gehouden. Naar mijn menig is dit een goed alternatief voor rashondenfok en malafide puppyhandel.

Wil je meer weten over Cupidog, klik dan op de onderstaande banner.

Cupidog

Een website zoals deze onderhouden kost veel tijd en geld, daarom kan deze website niet bestaan zonder giften of (kleine) donaties! >>>


EN DEEL DIT ARTIKEL OP:

Deze onafhankelijke website kan niet bestaan zonder financiële steun van bezoekers!

DEZE HONDENSITE IS AFHANKELIJK VAN DONATIES!


Het schrijven van artikelen voor websites als deze kost erg veel tijd, daarnaast kost het online houden van de website jaarlijks geld, terwijl iedereen de artikelen wel gratis kan lezen.
Daarom vraag het Honden Kennis Centrum aan de lezers een donatie, zodat de site gratis kan blijven en niet afhankelijk hoeft te zijn van adverteerders die de invloed kunnen uitoefenen op de inhoud van de artikelen.


Als je hondenartikelen op deze website waardeert en je waardering wilt laten blijken met een (kleine) bijdrage: kan dat! Dit wordt erg op prijs gesteld.

Klink op één van de onderstaande banners om een gift te doen via iDEAL/TIKKI€


DONEER 1 EURO >


DONEER 2,50 EURO >


DONEER  5 EURO >


DONEER 10 EURO >


DONEER 15 EURO >


DONEER 20 EURO >


DONEER 25 EURO >


DONEER 50 EURO >


DONEER 75 EURO > 


DONEER 100 EURO >


DONEER 250 EURO >


DONEER 500 EURO >


DONEER 750 EURO >


of


KIES ZELF EEN BEDRAG >


OVERSCHRIJVING

(bijvoorbeeld als je geen Nederlandse bankrekening hebt)


Dan kun een gift overmaken op bankrekeningnummer: NL20SNSB0933278411

(BIC: SNSB NL 2A)

ten name van M Reuvekamp. Bij voorbaat dank.
Honden Kennis Centrum is ook te volgen op Facebook en Twitter:

Deze website is volledig afhankelijk van donaties en giften! Een website maken en beheren kost veel tijd en geld. Het Honden Kennis Centrum is volledig afhankelijk van giften van websitebezoekers. Waardeer je de artikelen in deze site, laat je waardering blijken d.m.v. een financiële bijdrag.

DOE EEN GIFT
Sluiten X